Poznávací zájezd Slovinsko - Bohinjské jezero, Bled, Postojná jeskyně, Terme Zreče

Odjezd:
Počet nocí: 3
Doprava:
cena: již od: 10300.00 Kč na osobu

Cena zahrnuje:

• autobusová doprava klimatizovaným autobusem

• 3 x ubytování v 1/2 nebo v 1/2+1 pokoji

• 3 x polopenze formou bufetu

• pobytová taxa • neomezené koupání v termálních bazénech TERME ZREČE

• delegát a průvodce 

Program zájezdu:

Poznávací zájezd do Slovinska, kdy navštívíte Bohnijské jezero, Bled, Postojná jeskyně, Terme Zreče. Pohodový poznávací zájezd, vhodný pro všechny věkové kategorie. Každý den možnost využít termály. Uvidíte největší skvosty Slovinska, ledovcová jezera, krasové jeskyně i staré řemeslné umění.

 

Termín: 16.5.-19.5.2024 (vyjíždí se 15.5. v pozdních večerních hodinách)
 
Místo: Slovinsko - Bled, Zreče.
 
Ubytování: 3 x v hotelu 3*
 
Strava: 3 x snídaně a večeře formou bufetu, salátový bufet.
 
Nástupní místa: Ostrava, Frýdek – Místek, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno.
 

 

V případě, že bude méňě než 10 osob v daném nástupním místě, může CK toto nástupní místo zrušit.

 

Den 1

V nočních hodinách  z 15.5. na 16.5. odjezd z ČR.

Den 2

Z ČR, průjezd Rakouskem, v ranních hodinách příjezd do Slovinska do lázeňského městečka Bled a ubytování v hotelu 3*, který je v blízkosti křišťálově průzračného jezera Bled v samém centra. Ubytování, individuální program – procházka v okolí jezera Bled. Jezero Bled vzniklo z prohlubně ustupujícího Bohinjského ledovce zhruba před 14 000 lety. Je 2,2 km dlouhé, 1,3 km široké a dosahuje hloubky až 30 metrů. Můžete navštívit centrum městečka Bled, které bylo založeno již roku 1004. Výlet tradiční Gondolou Vás unese na malý ostrůvek uprostřed jezera Bled spojený s prohlídkou barokního poutního kostela Nanebevzetí Panny Marie z roku 1698. Na ostrůvku je i kiosek se suvenýry a kavárna k příjemnému posezení. Návštěva bledského hradu. Možnost sportovních aktivit: golf (vzdálenost 4 km), cyklistika, jezdectví, turistika, rybolov, veslování, plavání. Večeře, nocleh.

Den 3

Snídaně, odjezd do slovinských Julských Alp k ledovcovému Bohinjskému jezeru. Následuje výjezd lanovkou pod vrchol Vogel a kochání se pohledem na ledovcové jezero a panoramata Triglavského národního parku se samotným nejvyšším vrcholem Slovinska - Triglav (2.864 m). Přesun do vesničky Ribčev Laz, buď loďkou po Bohinjském jezeře nebo autobusem. Dále pak přejezd k soutězce Vintgar, krásná procházka. Pak zpět na Bled do hotelu, večeře, nocleh.

Den 4

Po snídani odjezd do Postojné jeskyně. Je to nejdelší jeskyně krasového jeskynního systému v zemi - má 20,5 km. Jsou zde jeskyně: Postojna, Otok, Pivka, Černá jeskyně a Planica. Prohlídka trvá cca hodinu a půl jak chůzí, tak vláčkem. K chloubám které můžete vidět, patří např. Gotický sál – bohatý na výzdobu stalaktitů, Konferenční sál – ve kterém se pořádají i koncerty, z důvodu výborné akustiky. Dále pak Bílý sál, Červený sál, Tygří sál a Briliantovou chodbu. Po té následuje 10 km přesun k Predjamskému Gradu, který je zajímavý svým umístěním na skále nad řekou Lokva. Už ve 13. století existují první zmínky o hradu, dále pak měl hrad podobu gotickou a nesl název Luegg a dnešní podoba je čistě renesanční a pochází z 16. století. Během prohlídky shlédneme celkem 15 pokojů v 5 patrech. Po návštěvě a prohlídce přejedeme do lázeňského městečka Zreče, kde se ubytujeme a následuje koupání v termálním komplexu TERME ZREČE a večeře.

Den 5

Dopolední koupání a relaxace v Terme Zreče (vstupy do bazénů jsou zdarma). V cca 12:30 návrat zpět do ČR.

Změna programu vyhrazena.

Příplatky:
Ceny vstupů do památek a turistických atrakcí jsou cca 75 Eur.
Jednolůžkový pokoj 2.400 Kč/pobyt. 
Slevy: